Menu Sluiten

Activiteiten

Gezond en actief
Er is veel aandacht voor sport en bewegen. Er zijn sportlessen voor alle VO-leerlingen en op het schoolplein kunnen ze voetballen en tafeltennissen. Jongerenwerkers begeleiden de leerlingen in de pauzes bij deze activiteiten. Maar ook aan gezonde voeding wordt veel aandacht besteed. Gezonde voeding is nodig om goed te kunnen presteren. In de lessen en in projectvorm worden leerlingen bewust gemaakt van goede voeding en voedingspatronen. In de pauzes bieden we gezond eten aan voor leerlingen en medewerkers. We vinden het ook belangrijk dat een leerling verantwoordelijkheid leert nemen voor een gezond lichaam: niet roken, geen alcohol en geen drugs, want die beschadigen de hersenen en zorgen vaak voor problemen. In de lessen besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Het OPDC is een rookvrije voorziening.

Voorlichting
Leerlingen krijgen voorlichting van verschillende externe partners zoals Chris en Voorkom, Pretty Woman/Best Man, Bureau Halt. Deze workshops zijn gericht op het preventief informeren en bewust maken met de verschillende verleidingen die jongeren tegenkomen in de fase en wereld van de het voortgezet onderwijs. 

Uitstapjes
Naast de sportlessen op het OPDC zijn er ook sportieve en culturele uitstapjes zoals schaatsen, kanoën en boksen of trainen in de sportschool.  Alle derdejaars gaan tijdens het Nederlands Filmfestival naar een film uit dit programma vanuit het vak Culturele Kunstzinnige Vorming.

Lesactiviteiten
Ook vinden er verschillende lesactiviteiten in, met en buiten de klas plaats gericht op loopbaanleren.  In de onderbouw gaan alle leerlingen meerdere keren op bliksemstage. Dit is een bedrijfsbezoek van een dagdeel waarbij de leerlingen een kijkje achter de schermen bij een bedrijf nemen en zelf mogen meewerken.

Stage en sollicitatietraining
In de bovenbouw vindt een verdiepende stage plaats gericht op het verkennen van het werkveld waar een leerling interesse in heeft. Daarnaast is er voor alle examenleerlingen een sollicitatietraining. Professionals uit het bedrijfsleven komen dan naar het OPDC om de leerlingen de kneepjes van het solliciteren bij te brengen. Dit kunnen zij goed gebruiken bij het vinden van een bijbaan of de intake op een vervolgopleiding.