Menu Sluiten

Titel

Op het OPDC Utrecht krijgen leerlingen ruime kansen om zich te ontwikkelen. Tijdens de lessen zelf, maar ook tijdens de Brede school activiteiten na schooltijd. We werken hierbij samen met partners die sportieve en creatieve activiteiten organiseren als aanvulling op het onderwijsprogramma. Deze activiteiten zijn verplicht.

Daarnaast leren we leerlingen goed met elkaar om te gaan door middel van sociale vaardigheidstrainingen en bekijken we hoe ze hun vrije tijd zinvol kunnen besteden.

Het OPDC Utrecht is een gezonde school

Er is veel aandacht voor sport en bewegen. Er zijn sportlessen voor alle VO-leerlingen en op het schoolplein kunnen ze voetballen en tafeltennissen. Jongerenwerkers begeleiden de leerlingen in de pauzes bij deze activiteiten. Maar ook aan gezonde voeding wordt veel aandacht besteed. Gezonde voeding is nodig om goed te kunnen presteren. In de lessen en in projectvorm worden leerlingen bewust gemaakt van goede voeding en voedingspatronen. In de pauzes bieden we gezond eten aan voor leerlingen en medewerkers. We vinden het ook belangrijk dat een leerling verantwoordelijkheid leert nemen voor een gezond lichaam: niet roken, geen alcohol en geen drugs, want die beschadigen de hersenen en zorgen vaak voor problemen. In de lessen besteden we hier dan ook veel aandacht aan. Het OPDC is een rookvrije voorziening.