Menu Sluiten

Aandacht voor vuurwerk en veiligheid

De feestdagen en vakantie komen eraan! Zoals jullie weten mag vuurwerk alleen worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Veilig leren omgaan met vuurwerk vinden wij belangrijk. Op het OPDC Utrecht besteden we daarom aandacht aan vuurwerk en veiligheid. Bureau Halt geeft in samenwerking met Stichting JOU op 6 en 8 december voorlichting in de klassen. En wij informeren ouders middels een ouderavond op 4 december.

Als OPDC Utrecht willen wij een veilige schoolomgeving zijn waar jongeren tot ontwikkeling kunnen komen. Wij spreken daarom met elkaar de verwachting uit dat niemand vuurwerk meeneemt naar school of afsteekt.

De leerling die toch vuurwerk bij zich heeft of vuurwerk afsteekt, in of in de omgeving van ons gebouw, wordt naar huis gestuurd. Er zal dan een gesprek met de ouders volgen. In ernstige gevallen kan de directie besluiten melding te doen bij de politie.

Wij vertrouwen erop dat onze jongeren verstandige keuzes maken om elkaar, leerlingen en personeel, het gebouw en omgeving veilig te houden. Voor meer informatie rondom dit onderwerp bekijk onderstaande documenten: